Meet the photographer: Rachel Van Angelen

Rachel Van Angelen is 16 jaar oud en een kei in paarden fotografie! Ik ging met haar afspreken om haar te interviewen.

Ik vind het altijd leuk als ik mensen leer kennen die iets met fotografie doen. Het is zo leuk om samen te praten, ideeën te bedenken en over onze ervaringen te praten. Laatst kwam ik in contact met Rachel Van Angelen. Zij is 16 jaar oud en doet veel paardenfotografie, een hele andere kant als ik doe! Hoewel ik nooit paard heb gereden (als ik in de buurt kom van een paard word ik al nerveus) raak ik wel heel geïnspireerd door haar foto’s!
We spraken af om te meeten en ik nam gelijk het moment haar te interviewen indien ik zo geïnteresseerd door haar werk was geraakt!

 

Wat was je 1e camera?


Mijn eerste camera was die van mijn vader, dat was de Canon EOS 1000D. Daar heb ik echt een jaar mee foto’s gemaakt. Sinds mei 2018 gebruik ik nu de Canon 7D.
De 7D heb ik tweedehands gekocht en wordt ook niet meer gemaakt. Je hebt wel nog de 7D MARK II bijvoorbeeld.
Dat maakt deze camera wel uniek.

 

Deed je al veel aan paardrijden voordat je te begon te fotograferen?

Ik rij paard vanaf ik negen jaar oud was en ik ben nu anderhalf jaar bezig met fotografie.


Begon je met fotografie door je vader?

Nee, ik heb hem eigenlijk ook nooit foto’s daarmee zien maken. Zelf vond ik het wel heel leuk om bezig te zijn met de camera of het gewoon als in je handen te houden. Voor mijn verjaardag vroeg ik een klein cameraatje en heb die toen ook gekregen. Eerlijk heb ik er nooit wat mee gedaan, ik wilde alleen maar die van mijn vader waarna hij ook zei dat ik hem mocht hebben.

Nam je toen die camera ook mee naar stal?

Met een paar vriendinnen wilden we een keer foto’s gaan maken op stal. Gewoon voor de lol, er zaten verder ook geen bedoelingen achter. Toen vond ik het toch wel erg leuk om bezig te zijn met de camera, composities zoeken bijvoorbeeld. Toendertijd vond ik de foto’s heel goed gelukt, maar als ik nu terugkijk denk ik: “Ahh nee!” 
Toch vond ik het erg leuk en bedacht ik mij dat ik het wel vaker wilde gaan doen.

 

Wat was je 1e klus?

De allereerste keer dat ik fotografeerde was die keer met mijn vriendinnen, maar dat was natuurlijk niet betaald. Ik had wel al veel contact met een ander meisje bij mij op stal en een paar weken later stuurde zij mij een berichtje dat zij ook graag foto’s wilde. Voor deze shoot kreeg ik €5 van haar. Klinkt als niks, maar als beginnend fotograaf is het al gaaf dat je er iets voor krijgt!

Door haar kwamen er meer meiden van stal naar mij toe die ook wel een shoot wilden en zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. 
In deze tijd begon ik ook mijn foto’s op social media te plaatsen.

 

Wat heb je gebruikt om fotografie te leren?

In het begin had ik helemaal niks met youtube of cursussen gedaan en begon gewoon uit te proberen met mijn camera. Verschillende standen, mijn instellingen veranderen, dat eigenlijk. 
Toen ik een half jaar ongeveer bezig was ging ik fotografie tijdschriften kopen. Door de tijdschriften heb ik vooral veel geleerd over camera instellingen.
Ik kreeg eens de vraag of ik blackfoto’s kan maken, geen idee! Toen heb ik op youtube video’s erover opgezocht. Maar verder geen workshops of cursussen.

Had je ooit gedacht om fotografie zo leuk te gaan vinden?

Nee echt niet! Ik was vroeger wel veel bezig met foto’s te maken op mijn mobiel. Ook wilde ik graag een camera hebben, maar ik had nooit gedacht zoveel bezig te gaan zijn met fotografie. Daar ben ik echt een beetje ingerold.

 

 

Wat zou je als fotograaf willen bereiken?

Ik ben nu een opleiding aan het doen waarbij ik onder andere evenementen ga organiseren, daarnaast

zou ik graag fotografie als hobby willen houden.

Eigenlijk heb ik ook al heel veel bereikt dat ik graag wilde bereiken. Ik heb fotoshoots gedaan en ik heb een keer een hele fotoshoot dag georganiseerd met paarden en honden, samen met fotografen uit heel Nederland.

Ik hoop natuurlijk wel nog meer mensen te leren kennen, fotoshoots te blijven doen en mensen blij te blijven maken met mijn foto’s.

Wat zou je liever willen? Elke keer als je gaat fotograferen regent het of je mis focust telkens net. (Idee van Fotografille)

Als je mis focust is vaak al gelijk je foto verpest, dus dan zou ik liever voor de regen gaan.  Met een weatherproof camera body en lenzen kan je gewoon in de regen fotograferen.
In de regen kan je ook hele mooie foto’s maken. Het liefste heb je natuurlijk zon!

 

Wat zou je liever willen? Je foto’s krijgen veel populariteit of je mag met de beste apparatuur werken. (Idee van Fotografille)

Je foto’s krijgen veel populariteit. Ik vind dat je ook mooie foto’s kan maken met een kleine camera. Het gaat er vooral over de persoon die erachter staat en de fotograaf als de apparatuur die je gebruikt. Je kan nog zo’n goede camera hebben en prut foto’s maken.
Het helpt natuurlijk om mooie foto’s te maken met een goede body, maar belangrijker nog is je oog voor fotografie.

Het is niet alsof ik populariteit nou het belangrijkste vind, maar het is toch leuk om positieve reacties op je foto’s te krijgen. Door populariteit zien meer mensen je foto’s, krijg je meer shoots en kan je dan ook meer mensen blij maken.

Heb je een fotograaf waar jij geïnspireerd door raakt?

Toen ik net begon raakte ik erg geïnspireerd door Eliane van Schaik. In het begin vond ik dat zij hele mooie foto’s maakte, later creëerde ik mijn eigen stijl die heel anders is als de hare. Zij bewerkt namelijk haar foto’s heel erg, ik hou ervan om het natuurlijk te houden. Ik heb een foto van een paard waar ik wat verder in het bewerken was gegaan en de halster van zijn hoofd weggewerkt. Normaal doe ik dat niet, alleen vond ik bij deze foto dat het echt iets toevoegde.

 

 

Wat voor tip zou je een beginnende fotograaf geven?

Het is goed dat je geïnspireerd raakt door andere fotografen en hun foto’s, maar verlies jezelf er niet in. Creeër je eigen stijl en blijf daarin doorgroeien.

Als je naar een account van 1000 volgers op instagram kijkt en de foto’s die diegene maakt, vergelijk die dan niet gelijk met de foto’s die jij maakt terwijl je net begint. Natuurlijk zijn die niet zo mooi als de foto’s van dat account, maar ook zij zijn ook ooit (n)ergens begonnen!

Doe je eigen ding, probeer je eigen stijl te ontwikkelen, veel oefenen en trek je niks van dat stemmetje aan die zegt dat ze niet zo mooi zijn als de foto’s die je op instagram zag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.