Waarom is een fotograaf duur?

waarom is een fotograaf duur

Ik hoor het vaker! En daarom leek het mij goed om in deze blogpost jou te vertellen waarom ik als fotograaf veel geld vraag voor het resultaat dat ik lever.

1. Apparatuur

Je bent geen fotograaf zonder apparatuur, lijkt mij. Om te kunnen fotograferen heb ik apparatuur nodig, goed apparatuur!

Als fotograaf investeer je veel geld in apparatuur en dat moet in zoveel fotoshoots weer terugbetaald zijn. Een gemiddelde fotograaf besteed rond de 5000 euro aan een camera, meerdere lenzen (niet iedere lens is de beste keuze in iedere situatie), SD kaarten, accu's en andere accessoires. Naast de camera heb ik natuurlijk ook een computer die sterk is, al mijn programma's zonder problemen aan kan en waar ik snel op kan werken.

2. Onderhoud

Bij het aankopen van deze producten ga je ervan uit dat het een aantal jaar meegaat, maar om dat te verzekeren zal het apparatuur onderhoud nodig hebben. Ik laat ieder jaar mijn lenzen en camera kalibreren zodat jij scherp op de foto staat!

3. Abonnementen

Dan ben je er nog niet, want ik kan geen foto's afleveren zonder een abonnement bij Adobe. Ik bereik jou door mijn website waar ik iedere maand geld voor betaal en houd mijn administratie bij bij een betaalde website voor administratie. Daarbij betaal ik een boekhouder en is mijn apparatuur verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij.

4. Doorgroeien

Om bij de tijd te blijven en mijzelf ontwikkeld te houden besteed ik geld aan een coach en cursussen. 

Zo schreef ik deze blogpost over boeken voor ondernemers.

5. Tijd

Als fotograaf ben ik ook gewoon veel tijd kwijt aan mijn bedrijf en uiteindelijk wil je de ingestoken tijd uitbetaald worden, net zoals je ook betaald krijgt voor tijd bij een loondienst baan.

Voordat een beeldbank wordt afgeleverd hebben we meerdere keren contact gehad. Zo hebben we een kennismakingsgesprek gehad, hebben we natuurlijk de fotoshoot en daarna hebben we nog contact over de tevredenheid over de foto's.

Naast het contact met jou ben ik bezig geweest om een locatie te vinden en eventueel toestemming te vragen om daar te fotograferen en heb ik een moodboard gemaakt voor de fotoshoot.

 

Zonder boekingen ben je ook al bezig met het onderhouden van je social media, website, je administratie bijhouden, marketingonderzoek, contacten met mensen en nog veel meer. Er zit veel tijd in een bedrijf!

Maar ik geniet van iedere minuut dat ik met fotografie bezig mag zijn en vind het geweldig om jou te helpen met jouw beeldbank ;)

 

waarom is een fotograaf duur

Ik hoop dat ik jouw kennis over het fotograaf zijn heb mogen verbreden!

 

Ben je benieuwd welke resultaten er uit al deze investeringen komt?

Klik dan even op de button hieronder om mijn portfolio te bekijken!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.