Wat moet ik nu posten? 5 tips om snel content te maken.

Wat moet ik nu posten? 5 tips om snel content te maken

“Nu al?” Hoor ik je denken als je naar je mobiel staart en beseft dat je door al je content heen bent. “Wat moet ik nu posten?” is je volgende gedachte.

Iedereen loopt hier tegenaan. Je wilt regelmatig posten op social media en het liefste goede kwaliteit foto’s.

Alleen kosten goede kwaliteit foto’s (gemaakt door een fotograaf of iemand die met een beetje camera om te gaan) vaak veel tijd en geld.

 

Tegenwoordig is de camera van je mobiel zo goed dat je prima hier wat mooie foto’s mee kan maken. De meeste influencers gebruiken voornamelijk een mobiel om hun content mee te maken, alleen hebben ze iemand voor de mobiel staan die weet hoe hij/zij haar het mooiste in beeld kan krijgen.

Nou klinkt dat moeilijk hoe ik dat uitleg, maar dat is het niet. Kijk maar mee met de tips:

 

Wat moet ik nu posten? 5 tips om snel content te maken

1. Onderzoek je camera

We gaan in deze blogpost werken met de camera van je mobiel. Ik werk zelf met Samsung, maar voor Iphone gebruikers zullen deze tips ook van pas komen!

Ga naar je camera toe en tik op instellingen. Ben je van plan de foto’s op instagram te gebruiken? Dan is het handig om je Fotogrootte aan te passen naar 1x1 (of 4x5 als dat kan).

Als iemand een foto van je gaat maken, zal het dan nooit gebeuren dat het buiten de 1x1 ratio valt en hoef je ook geen witte vlakken naast je foto te plakken.

 

Dan is er ook nog HDR. HDR staat voor High Dynamic Range en regelt dat alles in de foto goed belicht is. Dus als je een foto maakt van iemand met de zon in zijn/haar rug, dan zorgt HDR ervoor dat diegene nog zichtbaar is. (al raad ik dit niet aan)

 

Een lens van een mobiel heeft een wijde lens. Hiermee bedoel ik rond de 24 mm.

Hieronder zie je een voorbeeld over wat het aantal mm lens met je lichaam en gezicht doet.

Zie je dat? Je gehele gezicht wordt vervormd! Je gezicht kan er met elke lens anders uitzien en de achtercamera van een mobiel vind ik niet de meest geschikte lens voor een portretfoto. Vind je jezelf mooier als je wordt gefotografeerd door een spiegelreflex met een 50mm of 80mm lens? Dan kan dat hieraan liggen. 

 

Tip: Vraag of je met een vriendin een paar foto’s kan maken met haar als model. Zoek uit wat jij het mooiste vind aan foto’s. Maak van verschillende hoeken foto’s van je model en probeer ook heen en weer te lopen om van verschillende afstanden foto’s te maken van je model.  

Door dit zelf te ontdekken weet je ook hoe je dit aan anderen moet uitleggen als jij aan hun vraagt om van jou een foto te maken.

 

2. De mooiste foto’s maken

Hoe maak je met je camera de mooiste foto’s? Als je mijn tip gaat opvolgen zal je er al achter komen welke composities jij mooi vind.

 

De camera van een mobiel werkt niet altijd even goed met licht. Probeer zoveel mogelijk foto’s te maken met de zon in je gezicht of nog beter: zoek de schaduw op. De camera van je mobiel is over het algemeen niet sterk genoeg om tegen de zon in te fotograferen!

 

Wat moet ik nu posten? 5 tips om snel content te maken

3. De mooiste locatie vinden

Als je echt op wilt vallen in je foto’s is het het beste om een rustige achtergrond te kiezen. Ga naar het strand, het bos, de duinen of zoek een rustig straatje op in de stad. Door rustige plekken op te zoeken zal niet alleen de aandacht gelijk naar jou gaan in een foto, maar zal het voor jou comfortabeler zijn om foto’s van jezelf te maken omdat je geen pottenkijkers hebt! Hier heb ik ook een blogpost over geschreven, je vind deze hier!

 

4. Je poses oefenen

Hoe sta je het beste op de foto? Als je hier nog niet het antwoord op hebt, ga dan naar Instagram en kijk naar beelden die jouw aandacht trekken en inspireren. Hoe staan zij op de foto?

Vaak zijn de leukste foto’s  genomen als je denkt dat je er idioot uitziet op het moment dat de foto genomen word! Draai een rondje, spring in de lucht, dans je dansje! Dan komen de mooiste shots er vanzelf uit.

Als je nog meer inspiratie wilt vinden, heb ik een Pinterest bord vol met ideeën voor je, https://nl.pinterest.com/byjoyphotography/how-to-pose/

Wat moet ik nu posten? 5 tips om snel content te maken

5. Je foto bewerken

Ga je je eigen foto bewerken? De apps die het meeste gebruikt worden als je op je mobiel bewerkt zijn:

 

- Facetune

Met deze app kan je je gezicht egaler maken, je ogen meer uit laten komen. Oftewel: jezelf wat mooier maken. Persoonlijk zou ik hier niet voor kiezen, je bent nou eenmaal mooi zoals je bent vind ik! Als je toch een hele dikke puist op je wang hebt, is deze app heel handig met het weghalen.

 

- VSCO

Deze gratis app wordt het meeste gebruikt voor het bewerken van foto’s op je mobiel. Ik heb hem zelf ook veel gebruikt en hij is heel handig om mee te werken!

 

- Lightroom CC

Wil je toch meer keuzes en aanpassingsmogelijkheden hebben? Dan kan je ook Lightroom CC downloaden op je mobiel, dit is alleen wel een betaald programma.

 

Wat moet ik nu posten? 5 tips om snel content te maken

Content voor een leuke prijs

Heb je toch liever een professional achter de camera? Ik heb een nieuw pakket met een leuk prijskaartje eraan!

Kijk maar hier!

 


Ik hoop dat ik je hiermee veel heb kunnen meegeven, je mag mij altijd een berichtje sturen als je nog vragen hebt!

 

Veel liefs, Joy


Wat moet ik nu posten? 5 tips om snel content te maken

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.