Top 10 locaties voor jouw fotoshoot

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Als je van plan bent een fotograaf in te huren om mooie beelden te maken van jezelf, je familie of voor je bedrijf is het handig om te weten waar je de fotoshoot plaats wilt laten vinden. 

Als je nog niet weet wat voor foto's je wilt laten maken, is het een handig idee om een moodboard te maken. Dit kan heel gemakkelijk op Pinterest. 

Maak een board, noem hem bijvoorbeeld "Fotoshoot moodboard" en begin met het vinden van inspiratie dat jij geweldig vind! 

Bekijk hier mijn Pinterest om ook via mij inspiratie te vinden en op te slaan

 

Ook heb ik een aankondiging, onderaan de blogpost kan je lezen wat ik je graag wil vertellen!

 

Heb je je moodboard gemaakt? Top! Laten we dan nu wat locatie-inspiratie bekijken:

 

1. De dakkas - Haarlem

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

De naam zegt het al; het is een kas op een dak van een parkeergarage! De eerste keer dat ik hier kwam heb ik wel even moeten zoeken toen ik de parkeergarage uitliep. Totdat de betekenis van de naam tot mij doordrong haha!

 

Ik heb hier nu al twee keer een fotoshoot kunnen doen en vind het een geweldige plek. De binnen ruimte is ruim, licht en er staat tof meubilair voor leuke beelden. Ook hebben ze een buiten terras met een prachtig uitzicht op Haarlem!

 

2. De Duinen Van Heemskerk

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Het is voor mij een geluk dat ik zo dichtbij woon, maar ook als je niet dichtbij woont is het niet moeilijk er te komen!

Deze foto is in de winter genomen, maar zelfs dan zijn er plekjes groen te vinden in de duinen. Hieronder zal ik je laten zien waar deze foto gemaakt is.

Via deze route kom je ook langs Gasterij Kruisberg, een natuurlijk plekje om een drankje te doen en/of lunch te eten.

De locatie van de foto: Hier.

 

3. Het Strand

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Het strand hoeft niet alleen maar zon, zee en water te betekenen, als je een stukje groen opzoekt de duinen op, vind je ook super leuke plekjes om mooie foto's te maken! 

Deze foto maakte ik in Den Haag voor Anne Rose van Bloom By Rose, dus nee, dit was geen strand, maar het geeft mij wel een duinen-feeling!

 

4. Grachten van Amsterdam

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Wil je niet voor de natuur gaan maar juist voor een stad? De grachten van Amsterdam zijn heel tof om te shooten. Foto's die je vaak terug ziet komen is iemand poserend op een trap in Amsterdam bij de grachtenpanden of op een brug. Ze zien er geweldig uit, dus dat kan niet verkeerd gaan.

 

5.  Hotel of Restaurant

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Een plek om te fotograferen hoeft helemaal niet ver weg te liggen, maar kan ook dichtbij! Bij een restaurant of hotel bij jou in de buurt bijvoorbeeld! Deze foto maakte ik voor Michelle en Kimberly bij hun event: Connect Together Borrel.

De locatie was De Utrechter in Utrecht!

 

6. Airbnb 

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Onderschat Airbnb niet! Je kan er niet alleen terecht voor de weekendje weg in een andere stad, maar ook voor toffe plekken om te fotograferen. Nikita had deze hotspot gevonden via Airbnb. Het is geen goedkope locatie, maar we hebben er wel geweldige foto's gemaakt voor haar branding!

 

7. Vondelpark en Hortus Botanicus

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Natuur in de Hoofdstad, je kan er geweldige plekken vinden! Deze foto is gemaakt bij het standbeeld in het Vondelpark, maar bij de Hortus kan je ook mooie natuurlijke plekken vinden. 

 

8. Kasteel

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Kasteeltuinen zijn groen, je kan er mooi doorheen wandelen en er is genoeg ruimte om een mooie plek te vinden voor jouw beelden. Deze foto is genomen bij Kasteel Assumburg in Heemskerk.

(De weg naar Kasteel Assumburg is t/m januari 2020 afgesloten i.v.m vernieuwing van de weg. Op de fiets of lopend is het wel bereikbaar)

 

9. NDSM werf

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

De Graffiti, kunstwerken en de ij-hallen, het lijkt wel een wereld apart! Afgelopen December was ik samen met Merle, Romy en Floor te vinden om gafe foto's te maken. Meer over deze fotoshoot kan je hier vinden.

 

10. Bij jou thuis

top 10 locaties voor jouw volgende fotoshoot

Je hoeft niet moeilijk te doen als het ook makkelijk kan! Ik heb bij veel klanten ook thuis gefotografeerd en ook daar kunnen geweldige beelden uit komen.

 

 

Heb je al iets gevonden dat past bij jouw idee? Als het antwoord nee is, kan je er ook samen met mij over brainstormen!


Something new...

Wat wilde ik je nou graag vertellen?

Nou, dat ik een nieuw pakket erbij heb! Namelijk het "Mini Social Fotoshoot" pakket.

 

Waarom dit pakket? Ik hoor vaak mensen zeggen "Ik heb nieuwe foto's nodig voor Instagram" of "De laatste fotoshoot die ik had was in de winter, maar ik kan nu ook wel een paar zomerse foto's gebruiken" .

Voor deze redenen snap ik dat een pakket van €100 of meer een iets te grote investering is voor alleen een paar foto's. Daarom bedacht ik het "Mini Social Fotoshoot" pakket!

 

Toffe foto's  hoeven geen Chanel te kosten

 

Voor €60 euro gaan wij een uur lang foto's maken voor jou.  Hier krijg jij tien toffe beelden uit die je zo snel mogelijk ontvangt om ze ook gelijk op jouw website en social media te gebruiken!

Meer informatie kan je vinden via de button hieronder.

 

Tot snel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.