5 Boeken voor ondernemers

5 boeken voor ondernemers

Vroeger was ik al een enorme boekenworm. Ik was elke maand te vinden in de bibliotheek in Heemskerk om nieuwe pareltjes te vinden! Wat ik vooral las? Fantasy, daar was ik gek op!

Toen ik naar de middelbare school ging kreeg ik het zo druk en interesse in andere dingen zoals tekenen en schrijven, dat ik heel lang geen boek (naast mijn schoolboeken) had aangeraakt.

De laatste tijd probeer ik dat weer om te draaien, indien ik weet dat boeken mij heel veel kunnen brengen, vooral die over onderwerpen die nu spelen bij mij.  In deze blogpost gaan we het hebben over vijf boeken die ik heb gelezen of van plan ben om te gaan lezen over het ondernemen!

 

Ben je van plan meer boeken op je plank te zetten of te downloaden op je e-reader? Kijk dan vooral even naar deze vijf!

 

1. Babe, you got this.

babe you got this

Deze heb ik nu al twee keer helemaal doorgespit en ook veel aantekeningen van gemaakt (zoals je kan zien aan de sticky notes), want dit vind ik zo'n enorm interessant boek! Martje en Emilie hebben veel interviews gehad met vrouwen die ik allerlei soorten branches zitten. Van topvrouw in hele grote bedrijven tot vrouwen die drie bedrijven tegelijk runnen. Hoewel dit geen zzp'ers zijn, kan je heel veel van ze leren. In het boek word onder andere gepraat over onzeker zijn, jezelf in de markt zetten en worden er veel tips gegeven over hoe je van jouw droom je fulltime baan maakt.

 

Dit is ook de reden dat ik nog steeds papier boven een e-reader kies, ik wil erin kunnen schrijven, hem open kunnen gooien en doorbladeren!

 

2. Nice Girls Don't Get The Corner Office 

nice girls don't ge the corner office

Er zijn veel verschillende meningen over dit boek. Dat komt omdat er bepaalde zinnen zijn waar mannen wel erg de grond in worden geboord door Lois. Ik vind dat mannen en vrouwen gelijk zijn en daarmee gezegd je mannen dus ook niet als "laag" moet zien. Net zoals bij mannen hebben wij vrouwen ook onze eigen rare trekjes en typetjes.

Dus, neem het boek met een korreltje zout, maar lees hem wel!

Wat ik enorm sterk van dit boek vind is dat het in het begin een evaluatie over jezelf word gemaakt. Er staan 40 stellingen waarbij je 1,2,3 of 4 invult. (1 = nee, 4 = Ja zeker!) daaruit komt een score en word er in het boek verteld welke hoofdstukken je als eerste moet aanpakken.

 

In het boek komen de onderwerpen aan bod over hoe je jezelf presenteert, op de markt zet, hoe je praat, lacht, met feedback of kritiek omgaat en daarmee hoe je overleefd in de ruwe zakenwereld. 

 

Aan het einde van het boek is er een hoofdstuk die je leidraad geeft over hoe je je leerdoelen opstelt na het lezen van het boek en hoe je hiermee aan de slag moet gaan.

 

Al om al, nogmaals, een aanrader!

 

3. Maja Magazine

maja magazine

Geen boek, maar een magazine dat een aanrader is! Dit magazine is opgezet door Jennie Gielen, @jenniefromtheblog op instagram. Het motto van dit tijdschrift is dat het een meidentijdschrift is net zoals vroeger, maar nu voor die meiden die opgegroeid zijn tot zelfverzekerde vrouwen. Je hoeft geen ondernemer te zijn om dit tijdschrift te lezen, er komen ook veel onderwerpen aan bod die je ook tegenkomt in loondienst!

Maja Magazine heeft nu twee edities en beide edities zijn beperkt bestelbaar in papiervorm, wel is hij natuurlijk onbeperkt te bestellen als e-book.

Ik heb zelf beide magazines gelezen en beide had ik binnen twee uur helemaal uit, het is zo inspirerend om de verhalen van anderen te lezen!

 

 

4. De Financiële Detox

de financiële detox how 2 spend it .nl

Ik ben zelf echt niet goed in economie en wiskunde. Ik ben op het MBO afgestudeerd dat je een 4,5 mocht halen voor rekenen, drie keer raden wat ik had!

Toen ik begon met fulltime werken in loondienst kreeg ik ook interesse om uit huis te gaan met mijn vriend. Alleen was dat nog één groot gat voor mij! (Is het nog steeds, ik woon nog thuis vanwege de woningmarkt op het moment, you know it haha) In de Bruna vond ik dit boek en het leek mij een goede om mee aan de slag te gaan. Ik moet zeggen dat door drukke weken op mijn werk hij wat is gaan verstoffen, maar ik weet wel dat ik hem heel handig vond. Binnenkort ga ik hem er ook weer bij pakken en mij verdiepen in hoe ik het beste met mijn geld kan omgaan.

Dit boek is geschreven door Joëlla Opraus en Nathalie van Wingerden (samen hebben zij How2spendit.nl)

 

5. Ontdek Je Sterke Punten

Ontdek je sterke punten marcus buckingham and donald o. clifton

Dit boek kreeg mijn vriend van zijn school (of moest hij voor zijn school kopen). De titel zegt het al, met dit boek kom je erachter wat jouw kracht is en hoe je daaruit unieke talenten kan ontwikkelen.

Mijn grootste inzicht uit dit boek is dat je niet overal goed in kan zijn. Succesvolle mensen investeren niet voor niets in mensen die taken voor hun kunnen doen wat zij niet kunnen of minder goed kunnen.

Het heeft mij ervan overtuigd dat ik beter kan focussen op datgene waar ik goed in ben; communicatie en fotografie. En datgene waar ik niet goed in ben, zoals de administratie van mijn bedrijf uitbesteden aan een boekhouder!

 

 

Welk boek heeft jou laten profileren tot wie jij nu bent?

 

Veel liefs, Joy


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Eveline
een jaar geleden

Van Jan Geurtz heb ik verslaafd aan liefde, verslaafd aan denken en de opvoeding voorbij gelezen. Deze helpen mij heel erg met mijn ‘waarom’ als mens en dat is dan weer direct van invloed op mij als ondernemer.

Daarnaast vind ik You Are A Badass van zien Sincero helemaal fantastisch.

Joy
een jaar geleden

Hi Eveline, dat zijn ook goede tips inderdaad! You Are A Badass wil ik ook zeker nog eens lezen!