Camera stash

Als je “stash” hoort, denk je vaak gelijk aan bakken vol met lipsticks, oogschaduw en foundation. Hier op mijn blog is dat een beetje anders.
Ik ben nu zo’n drie maanden bezig met fotografie en heb ik die drie maanden best wat aangeschaft om mooie plaatjes te kunnen schieten!

Hieronder laat ik zien wat ik tot nu toe in mijn Stash heb en laat ik je ook graag even zien wat op mijn verlanglijstje staat.

Canon EOS 750D

(Foto van Bol.com)

Het allerbelangrijkste en waar alles in fotografie allemaal in samenkomt, de body. Deze kocht ik bij Mediamarkt. Toen ik binnenliep bij de Mediamarkt had ik deze eigenlijk al in gedachten. Toch heb ik op aanraden van broers een gesprek gehouden met een verkoper bij de fotoafdeling van de Mediamarkt en gevraagd of dit inderdaad een goede keuze is. Zij weten tenminste meer over alle body’s dan ik weet! Het kwam er dus wel uit dat het een geschikte keuze was, met wat ik eruit wil halen.
Nu na drie maanden heb ik hem veel gebruikt en gemerkt dat ik blij ben dat ik voor deze heb gekozen. Het scherm dat je eruit kan flippen en kan omdraaien is echt geweldig! Voor de selfies, maar ook voor als ik een foto van een hoger of lager punt wil maken.
Als ik een andere body zou kunnen kiezen, dan had ik nu wel één gekozen met een betere buffer. (die verwerkt het beeld van de foto en slaat hem op in de sd-kaart) Ik merk dat mijn camera soms moeite heeft als ik veel foto’s achter elkaar maak en raak regelmatig daarmee het limiet. Mijn camera moet dan even “op adem komen” terwijl ik eigenlijk nog door wil. Verder vind ik hem geweldig!

Canon 18-55 mm f/3.5 STM

journal by joy fotografie

Dit is de kit-lens die ik bij mijn camera kreeg. Een prima all-round lens die ik regelmatig gebruik. Zelf ben ik wel fan van een laag F-nummer. Bij deze lens heb ik dat niet zo, maar wel bij de volgende die je hier gaat zien.

 

Canon 50mm f/1.8 STM

journal by joy fotografie

Dit is op het moment mijn lievelingslens! Ik heb hem al heel veel gebruikt en blijf mij verbazen over het feit wat zo’n goedkope lens kan. Het lage F-nummer zorgt ervoor dat ik in donkere ruimtes kan fotograferen en een hele mooie vage achtergrond krijg.
Nadelen aan deze lens: dat je natuurlijk niet kan in-of uitzoomen. Ik heb dit niet altijd vervelend gevonden, maar op sommige momenten wel. Een ander nadeel is dat ik wel vaker Chromatic Abberation heb gezien bij het bewerken van de foto’s. Dit betekend dat je bij delen in de foto met veel contract een groene of paarse rand krijgt. Dit is gelukkig wel makkelijk te verhelpen in Lightroom!

 

Hama

journal by joy fotografiejournal by joy fotografie

Altijd handig om te hebben, een statief. Indien ik vooral evenement- en portretfotografie heb gedaan de laatste drie maanden, heb ik mijn statief eigenlijk nog niet echt gebruikt. Wel heb ik hem een keer uitgetest en vind hem prima.

 

Camera tassen

journal by joy fotografiejournal by joy fotografiejournal by joy fotografie

Op dit moment heb ik twee camera tassen. Eén van Canon, die ik bij de aankoop van mijn camera kreeg. De ander heb ik gekocht bij de Lidl, was €13.00 en werkt perfect! Ik ben zelf meer fan van rugzakken, dus deze zal ik veel gaan gebruiken.

 

Viltrox Speedlight

journal by joy fotografie

Mijn laatste aankoop is een flitser van een Japans merk. Laatst was ik bij een evenement foto’s maken. Het was alleen heel donker en vertelde al aan de mensen die mij hadden gevraagd dat dit geen goede foto’s zouden worden. Ik had toen namelijk nog geen flitser en de flitser van de camera gebruiken is gewoon een no-go. Behalve natuurlijk als je rode ogen, scherpe schaduwranden en glimmende voorhoofden wilt! Een man die ook aan het fotograferen was bij dit evenement liet mij zijn flitser zien en vertelde dat hij deze voor €25 bij Wish.com had aangeschaft. Ik mocht hem even uittesten en echt, hij werkt goed! Dus heb ik na dit evenement gelijk de laptop erbij gepakt en hem zelf besteld.

 

Mijn verlanglijst:

  1. Telephoto lens. Deze zijn echt gemaakt voor portret- en wildlifefotografie. Het nadeel, ze zijn reteduur. Ik zal hiervoor dus nog wel even moeten sparen.
  2. Backdrop. Sowieso wil ik nog meer gaan leren over studiofotografie, maar ik geniet nog erg van het fotograferen in de open lucht.

    (Foto van Aliexpress.com)
  3. Lightring. Dit heb ik ook op Wish en Aliexpress langs zien komen, super goedkoop en het zag er goed uit! Voor portretten zal dit heel goed zijn, het ziet er alleen wel een beetje idioot uit vind ik haha. Als de foto maar goed wordt, toch?

    (Foto via google.com van wish.com)

 

Wat gebruik jij om te fotograferen?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *