2 maanden fotografie

Zaterdag 27 januari 2018 was de dag dat ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht. Op dat moment wist ik nog niet dat ik zoveel met fotografie uiteindelijk wilde gaan doen. Toen had ik het idee in mijn hoofd om hem voor instagram en vakanties te gaan gebruiken, dat is nu wel anders!

Al snel nadat ik hem had gekocht begon ik video’s op te zoeken over het fotograferen, kreeg ik van mijn vriend een boek over fotografie en kreeg ik meer en meer interesse over hoe de camera werkt en hoe ik de mooiste foto’s kan maken. 

 

Change of heartsjournal by joy fotografie

Als je mij al een tijd volgt op instagram en op mijn blog, weet je dat ik het de afgelopen twee maanden nogal een andere draai heb gegeven. Hiervoor was ik gek op notitieboeken, papier en de kunst en de psychologie achter het schrijven.

Sinds ik mijn camera heb, ben ik een hele nieuwe instagram-feed begonnen en heeft mijn website een ander doel gekregen. Daarmee ben ik zelf dan ook veranderd, van het meisje met de journals naar fotograaf!

Het gekke is dat ik nooit had gedacht dat ik op iets meer verliefd zou worden dan bezig zijn met papier en pennen. Zodra ik met fotografie begon heb ik het journallen deels links laten liggen. Ik schrijf nog steeds en dat zal nooit stoppen, maar mooi opgemaakt wordt het niet meer.

 

“A picture is a poem without words”

In de afgelopen twee maanden heb ik zeker niet stil gezeten. Ik heb een 36-uur baan en werk vier dagen in de week. Daardoor heb ik een lang weekeind, maar mijn focus moet ik wel verdelen tussen mijn werk en fotografie. Op het moment is mijn vriend al drie maanden in het buitenland en de komende drie maanden nog daarbij. Hoewel het jammer is dat hij weg is, gaf het mij wel de nodige tijd om fotografie te kunnen uitpluizen!

Youtube

Het eerste wat ik eigenlijk heb gedaan zodra ik mijn camera had was youtube kijken, naar verschillende youtubers die allerlei video’s over fotografie maken. Mijn lievelings fotografen op youtube zijn:
Tony & Chelsea Northrup
Mango Street
Julia Trotti
Peter Mckinnon

 

Lezen

Van Tony & Chelsea Northrup heb ik ook een boek gekocht. Stunning Digital Photography heet het en dit boek gaat heel gedetailleerd in over alles dat met fotografie te maken heeft. Hoewel het een dikke pil is, is hij ook super gemakkelijk te lezen en heeft het mij al veel geholpen! Met dit boek krijg je ook toegang tot een facebookgroep waar je eens per dag een foto mag uploaden die dan door de andere leden, daarbij ook Tony & Chelsea, nagekeken kunnen worden. Hierdoor krijg je feedback over punten waar jij waarschijnlijk overheen hebt gekeken.

 

Websites

Nadat ik ook mijn facebook pagina had aangepast ging ik via facebook even op onderzoek uit naar andere fotografen in nederland. Zo ben ik op een paar mensen gestuit die mij een heel goed voorbeeld gaven van hoe hun website en social media eruit zagen. Geïnspireerd door hun heb ik mijn hele website en social media een nieuwe look kunnen geven!

 

Ontmoeten

Afgelopen weekend ben ik op Creative Life geweest. Naast heel veel creatievelingen, zag ik ook best wat fotografen rondlopen. Eén meisje sprak ik aan terwijl ze foto’s aan het maken was van een plantenwinkeltje. We begonnen een leuk gesprek over fotografie en kwamen erachter dat we allebei ongeveer op hetzelfde niveau in de fotografie zitten. Net begonnen, maar de droom en de gedrevenheid om freelance fotograaf te worden. We besloten om contact te houden, je leert namelijk met zijn tweeën meer als alleen!

 

journal by joy fotografieFollow that dream

Dus wat zijn mijn toekomstplannen in de komende paar maanden?
Natuurlijk en voor de hand liggend, doorgaan met fotografie. De afgelopen twee maanden zijn mij zo goed bevallen!
Ik merk dat ik opleef en vol energie ben als ik met fotografie bezig ben. Ik voel mij trots als ik een mooie foto heb geschoten en bewerkt heb in Lightroom, zoals de foto van ons hondje Doodle hierboven.

In de komende tijd sta ik als fotograaf op een paar evenementen hier in het dorp waar ik woon, daar krijg ik geen geld voor, maar is echt voor ervaring en mijn portfolio. Wel is dit gecommuniceerd met de mensen die het evenement georganiseerd hebben, zo maak ik weer netwerken.
Ik vraag nog geen geld voor mijn foto’s, dat zou oneerlijk zijn indien ik echt nog maar net ben begonnen en het geen professionele foto’s zijn.
Het komende jaar wil ik dan ook zoveel mogelijk ervaring en kennis opdoen om beter te worden!

 

“Be crazy enough to know you can do anything you want in life.”

 

Het gevoel dat ik hetgene heb gevonden waar ik door mee wil gaan is sterk aanwezig bij mij. Ik word geprikkeld om meer foto’s te maken en mijn kennis te verbreden!

 

Wil jij mij als fotograaf?  Stuur mij vooral een berichtje op de Contact Page ! Dan kunnen we samen mooie herinneringen gaan vastleggen❤

Veel liefs, Joy

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *